Pages

Subscribe:

PETAKOM Bersama ACM dan SysNet

Assalamualaikum w.b.t. dan salam 1 Malaysia.

Sebagaimana yang kita semua ketahui, PETAKOM merupakan persatuan yang menyatukan semua mahasiswa dan mahasiswi Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian (FSKKP) di Universiti Malaysia Pahang (UMP). Tahukah anda? Di UMP sebenarnya terdapat dua lagi persatuan yang melibatkan perkomputeran, iaitu SysNet Community yang mewakili mahasiswa dan mahasiswi jurusan Sistem Komputer dan Rangkaian, dan UMP ACM Student Chapters (Association for Computing Machinery Student Chapters) yang merupakan pertubuhan perkomputeran saintifik dan pendidikan terbesar dunia.

Walaupun ketiga-tiga persatuan ini berbeza, namun PETAKOM, SysNet Community dan UMP ACM Student Chapters bernaung di bawah satu fakulti yang sama dan menjalinkan kerjasama antara satu sama lain dalam usaha membawa nama FSKKP di mata Universiti Malaysia Pahang, negara Malaysia, dan seterusnya dunia.

Bacaan Surah Al-Fatihah sebelum meneruskan mesyuarat.

Pengerusi PETAKOM memberikan penerangan.

Perbincangan antara Pengerusi PETAKOM, Pengerusi UMP ACM Student Chapters, dan Pengerusi SysNet Community.

3 wakil Majlis Tertinggi UMP ACM Student Chapters besama Pengerusi PETAKOM.

2 wakil Majlis Tertinggi SysNet Community.
Setiausaha 2 PETAKOM, Samsuri sedang mencatat minit mesyuarat.Antara barisan kerjasama PETAKOM, UMP ACM Student Chapters, dan SysNet Community.

0 tester: